Lise Knudsen
Komponist og forfatter


Lise Knudsen (f. 1962) er forfatter, komponist og musiker, og debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1994 med ungdomsromanen "Novemberlys" (Gyldendal Norsk Forlag). I august 2009 kom hennes 11. bok ut, romanen "El Dorado" (Gyldendal). Som forfatter er hun kanskje best kjent for de fire kritikerroste bøkene om Maria, også utgitt i Bokklubben Barn og sendt som opplesningsserier i Barnetimen for de minste i NRK, samt ungdomsromanene "Spindelvev" og "Maskespill". Romanen "Svarte vinger" er også oversatt til tysk. Hun mottok Språklig Samlings Litteraturpris for 2007, og prisen Årets fylkeskunstner i Buskerud 2009.

Som komponist har Lise Knudsen skrevet innenfor flere sjangre. Hun har skrevet større bestillingsverk med bl.a. teatermusikk, korverk, to helaftens musikkspill samt sanger og musikk til lydbøker for barn. Fire stykker har det blitt så langt.

Viseproduksjonen er allsidig, bl.a. "En som het Inger", musikk til kjærlighetsdikt av Inger Hagerup. Hun har også skrevet musikk til vers av Sidsel Mørck, dikt av Edith Sødergran, Herman Wildenvey, Henrik Wergeland med flere.

Lise Knudsen er utdannet cand. polit., og hadde yrkeserfaring som musikklærer, organist og kordirigent i Nord-Norge, lektor og amanuensis i samfunnsfag fra Vestlandet og universitetsstipendiat i sosiologi ved Universitetet i Oslo før hun debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1994. Hun har turnert med forfatterbesøk og konsertforestillinger siden 1999, mest for Den kulturelle skolesekken, men også for Folkeakademiet og andre. Hun har hatt lengre turneer bl.a. i Buskerud, Vestfold, Telemark, Oppland, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal - og skal i 2009 turnere i Nord-Trøndelag, Vestfold og Buskerud.


Web: www.liseknudsen.com

E-post: post@liseknudsen.com


Født: 12.08.1962 (Kongsberg)


LYTT & KJØP - fra musikkonline
 Forfattere
Komponister
Musikere\Sang

 

MIC Norsk musikkinformasjon · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass)
Tel: 2327 6300 · Fax: 2327 6301 · info@mic.no
Åpent hverdager 9:00 - 15:00