Merchants Of Venus

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den eneste platen Merchant of Venus fikk laget var ''Wish Across The Land'' (1994), med musikk et sted mellom Beatles, XTC og Pixies

Rockegruppe fra Oslo, startet i 1993, av Rune Annaniassen (bass), Aslak Nygren (vokal) og Charles Norman (gitar). Bandets tilblivelseshistorie er spesiell: Den amerikanske supergruppen Guns N’ Roses (GNR) fikk på forunderlig vis i sin besittelse Sister Rain-CD-en Wild Flowers Grow, og likte det de hørte svært godt. Så godt at Norman, som tilhørte kretsen rundt GNR, tok kontakt med Nygren og Annaniassen fra Sister Rain, da GNR gjestet Norge i juni 1993. Etter en fest og en jam i studio dro amerikanerne tilbake til L.A. Norman ville imidlertid mer, og returnerte til Norge. Sister Rain var akkurat oppløst, og da Norman ville ha Annaniassen og Nygren med seg til USA, var ingen av dem i tvil. I januar 1994 startet de studioinnspilling i Los Angeles, og bandet Merchants Of Venus var en realitet. Flere gjesteartister var booket – Dizzy Reed (GNR) deltok på keyboards, og både Slash (GNR) og Frank Black (Pixies) hadde takket ja. To dager før sistnevnte var ventet i studio ble byen rammet av jordskjelv, og det meste av mastertapen ble ødelagt (av kaffe). Enden på visen var at det meste måtte spilles inn på nytt – dette fant sted i trygge Oslo.

Wish Across The Land ble resultatet av et intenst ønske om å lage pop, inspirert av den popen de tre hovedinvolverte selv likte, fra tiårene 60-, 70- og 80-tallet, fra Beatles via XTC til Pixies. Albumet ble fulgt opp med livespilling, og bandet ble forsterket med Annaniassens kollega fra band som The Cut og Matchstick Sun – Ivar Eidem (keyboards), Brian Hayes (gitar), fra nederlandske Bug, og Lars Pedersen (trommer) fra Holy Toy, When og Last James. Til bandets debutkonsert, på Hulen i Bergen (feb. 1995) ble Dizzy Reed og trommis Sid Riggs (har jobbet med industrielle rockeband som Sinisstar og Kidneythieves) hentet fra USA, ettersom de begge var med på de omtalte L.A.-opptakene. Platen ble nominert til Spellemannprisen 1994.

I dag har Norman skiftet navn til Charles Normal, og utgjør 1/4 av bandet Softcore, med base i USA, men med flere koblinger til Norge – to av de andre fjerdedelene utgjøres nemlig av Kristin Blix fra Brønnøysund og Sølvi Sørensen fra Finnsnes. I 2003 ble bandet kontaktet av Kiefer Sutherland, som tilbød dem kontrakt på hans plateselskap Ironworks.

Nygren har gjennom hele 90-tallet vært med i bandet Dekadanse, som i 1995 ga ut CD-en Dekadanse synger sine TV slagere (bandet deltok i TV-programmet Camping med Gud og Hermann, på NRK). Rune Annaniassen døde av sykdom i 1996.

Wish Across The Land (WEA, 1994)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten