PK & DanseFolket

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Danseband startet i oktober 2001 av PK (Per Kristian) Støbakk fra Stranda på Sunnmøre. PK & DanseFolket var det første norske bandet hvis tilblivelse er blitt dokumentert i en serie på TV.

PK var vokalist i dansebandet Vikings fra 1978 til 1982. Han deltok på to LP-er med bandet, og opplevde å vinne både Norsktoppen (med «Du må ha det riktig godt») og Europatoppen (med «Venus»). Etter at han sluttet i Vikings, fortsatte PK med andre ting uten å miste tilknytningen til musikkbransjen. Under den første dansebandfestivalen i Seljord sommeren 2001, fungerte PK som konferansier og programleder i et timelangt program på TV2. Opplevelsen gjorde at PK fikk tilbake lysten til å fronte et danseband igjen, og han begynte å klekke ut en plan som han presenterte for platedirektør Audun Tylden: På ett år skulle han klare å sette sammen et orkester som skulle markere seg blant de store bandene i Skandinavia.

Tylden tilbød platekontrakt på betingelsene at PK stablet på beina et godt danseband, bestemte seg for låtmateriale, og var klar til å delta på «Årets Dansebandmelodi 2002». Gjennom en fire episoder lang dokumentarserie på TV2 kunne nordmenn følge tilblivelsen av PK & DanseFolket – på både godt og vondt. Serien hadde en rekke scener som avslørte PKs urokkelige tro på seg selv og sitt band, noe som ofte gikk på bekostning av de øvrige medlemmene. Den besetningen som til slutt ble avbildet på omslaget til bandets første CD var, foruten PK selv, Trond Ihle (keyboards), Svein Løvold (gitar), Arild Kvenseth (steelgitar), Lars Reidar Lillestøl (bass) og Alf Sagen (trommer).

Bandet rakk akkurat å være med på «Årets Dansebandmelodi 2002» med Benny Borgs spesialkomponerte «Litt på grensen». PK vant ikke, men sangen ble en favoritt blant landets danseglade. Med god hjelp fra produsentene Tom-Steinar Hanssen og Ole Henrik Antonsen ble bandets første CD en realitet i 2002, og bilder fra lanseringen ble det naturlige klimakset i TV-serien. Platen inneholdt bl.a. en nyinnspilling av Vikings-slageren «Du må ha det riktig godt». Innen neste plateutgivelse hadde Pål Amdam erstattet Alf Sagen på trommer.

Kom nærmere … (Tylden & Co., 2002)
I kjempeslag (Tylden & Co., 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten