Thue, Ove

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Ivar Medaas og Ove Thue laget et revy-program som de kalte ''Bymann og stril''. Fra dette samarbeidet kom en EP i 1984, forsiden er av Bergens store karikaturtegner Audun Hetland

Vokalist, gitarist, komponist og revyforfatter, f. 23.08.1951 i Bergen. Han startet sin karriere i 1966 som gitarist og vokalist i bergensbandet Neither Nor sammen med broren Trygve. I 1970 hadde han en fremtredende rolle i musikalen Hår på Den Nationale Scene i Bergen. Det krusete håret hans ble dessuten brukt på plakaten til teaterstykket, og senere ble hårmanken det visuelle varemerket til rockebandet Saft, som han var med å starte i 1970 og holdt på til 1974.

Deretter ble Brødrene Thues Ensemble dannet med mange av de samme musikerne som utgjorde Saft. Gruppen kompet Ove Thue på de første solo­utspillene hans: Først den legendariske «Heia Brann» – en allsang som bergenserne kan bedre enn «Jeg tok min nystemte» – og deretter «Sture, den lure», som var en humoristisk vise i valsetakt sunget på tilgjort østlandsdialekt. I 1976 kom singlen «Vest e' best», og barnemusikalen Bakeren og feieren (tekst Helge Keilen). I perioden 1979–82 ga han ut flere plater til ære for idrettslag. Best kjent fra denne tiden er singlen «Svigermor på Voss»/«Sykkelturen» og LP-en Tekst og musikk.

I denne perioden begynte også Thue å markere seg som revyforfatter, og i 1984 innledet han et samarbeid med Ivar Medaas, treffende kalt Bymann og stril. Samarbeidet avstedkom en EP, en kassett (begge i 1984) og LP-en Ansikt til ansikt (1987). Blant musikerne var Gunnar «GP» Pedersen, Øystein Sunde og hele Saft. Samarbeidet med Ivar Medaas var så vellykket at det varte helt frem til 1995. Han har fortsatt å la sitt engasjement for idretten få musikalsk utløp til stor glede for fotballfans. Sammen med det originale Saft spilte han inn seks nye fotballsanger i februar 1997, og alle ble inkludert på CD-en Eg e' Brann-fan, utgitt samme høst.

Bakeren og feieren (Lyderhorn, 1976) m/Helge Keilen
Tekst og musikk (Stress Records, 1980)
Bymann og stril (Eget selskap, 1984) kassett m/Ivar Medaas
Ansikt til ansikt (På Norsk, 1987) m/Ivar Medaas
Brann Galla (Ove Thue, 1987) kassett
Vi e' på vei til USA (Ove Thue, 1994) mini-CD
Vi går frem (Ove Thue, 1995)
Eg e' Brann-fan (Ove Thue, 1997)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten