Frivillig på Slottsfjell 2010
Foto: Slottsfjell.no

Frivillige må betale skatt

- Både kontantlønn og naturalytelser er skattepliktig, sier Skatteetaten. - Tøysete, sier festivalsjef.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Skatteetaten mener festivalarrangører skal betale arbeidsgiveravgift for de frivillige. De mener også at frivillige må skatte av gjenytelsene de får fra festivalene, som for eksempel festivalpass og mat.

- Det er ingen særregler for festivalarrangører eller for de som arbeider for festivalarrangørene, sier Lise Halvorsen, informasjonsdirektør i Skatteetaten.

- For de som arbeider for festivalarrangørene er derfor hovedregelen at både kontantlønn og naturalytelser er skattepliktig. For arrangøren gjelder de vanlige arbeidsgiverplikter, som plikt til å gjennomføre forskuddstrekk, sende inn lønns- og trekkoppgave og betale arbeidsgiveravgift.


Les også: - Arbeidsgiveravgift kan drepe musikklivet i Norge



Grense på 1000 kroner
Hun sier det er unntak for små beløp, og skattefritt for mottakeren når summen av kontantytelse eller naturalytelse fra samme arbeidsgiver i løpet av et inntektsår er under grensen for innberetningsplikt, som er 1000 kroner. Er festivalen en frivillig organisasjon er beløpsgrensen 4000 kroner.

I forbindelse med en debatt om frivillige på festival tidligere i sommer, skrev Maria Amelie, frivilligansvarlig på Slottsfjellfestivalen, et blogg-innlegg som også ble publisert på Ballade. Der la hun fram et regnskap for hva en frivillig kan koste for Slottsfjell, og endte på 2700 kroner per frivillige.

Festivalsjef Christoffer Rød er ikke umiddelbart enig i det regnestykket.

- Det regnestykket ikke realistisk. 1400 av de 2700 kronene går med til å få adgang til arbeidsplassen. Dette blir en tullete måte å se det på, sier Rød, som understreker at Amelie skrev blogginnlegget som privatperson.

- Som festivalsjef i Slottsfjell ville jeg regnet på en annen måte.


Les også: Frivillige slaver?


Stagge kultur-Norge?
Rød er ikke begeistret for at festivalarrangører ifølge Skatteetaten må betale arbeidsgiveravgift for frivillige hvis naturalytelsene overstiger 1000 kroner.

- Det det er snakk om er vil man ha frivillighet og noe til å skje, eller vil man stagge kultur-Norge? Dette betyr at man må kreve de samme avgiftene for rockeklubber, bluesklubber og all typer frivillig arbeid. Da blir det ikke mye igjen. Slottsfjell er et aksjeselskap og alt over 1000 kroner skal beskattes og betales arbeidsgiveravgift av, men da snakker man om lønn, ikke for frivillig arbeid. Slottsfjell har ikke betalt arbeidsgiveravgift for de frivillige.


Utenfor unntaket
Halvorsen i Skatteetaten sier at helt eller delvis fri kost i utgangspunktet er en skattepliktig naturalytelse.

- Unntak vil for eksempel gjelde for personer som yter frivillig innsats på eldresentre, idrettsarrangmenter, sier Halvorsen, og henviser til Finansdepartementets forskrift til skatteloven FSFIN § 5-15-9.

- I dette tilfellet faller vel imidlertid de utenfor denne paragrafen fordi de frivillige i tillegg mottar annen skattepliktig ytelse som festivalpass og festivalbillett.


Ikke for kroner
- Det heter "frivillig", man er ikke tvunget til dette. De frivillige har et hjerte for festival-Norge og har lyst til å bidra på sin måte. Det er ikke mange her som tenker på kroner og øre, det er ikke det dette dreier seg om. Dette er noe folk gleder seg til hele året, sier Rød.

- Hvordan har dere forholdt dere til arbeidsgiveravgiften?

- Vi har ikke tatt noe stilling til den. Det er en tøysete måte å tenke på. Frivillighet er hjertet i en festival, og man kan ikke se på det som lønn. Det det går ikke an å tenke sånn. Det ville overraske meg også om Skatteetaten gjør det.

- Hva skjer om Skatteetaten vil kreve inn arbeidsgiveravgift fra denne og andre lignende festivaler?

- Hvis man ser på regnskapet til stort sett alle festivaler i Norge tror jeg ikke mange festivaler kommer til å overleve da.

Del artikkelen på:
                  |     Mer
Frivillig på Slottsfjell 2010

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

19 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
ROCK OG LOL!
Skrevet 17.07.2011 12:42 av Ruzz

Festivalene skulle aldri gått ut og sagt at de frivillige får noe som helst, slik de gjorde da debatten om utnytting av frivillige dukket opp. Så hadde ikke skatteetaten fått ferten i det.
Om festivalene må betale arbeidsgiveravgift OG de frivillige må betale skatt for ingen ting (for det festvialpasset og det svette pizzastøkket er ikke verdt mer enn 1000 kr, uansett festival, mener jeg), er det ikke mange festivaler igjen etter skatteåret 2011.
Skal også vi musikere forresten begynne å skatte av musikertallerkenen og campinghytta vi får på festivaler da eller?

Svar på kommentar

 
 
JEG LER SÅ JEG GRINER
Skrevet 17.07.2011 18:13 av Elisa Jacobsen

Jeg tror dette er en spøk !

Svar på kommentar

 
 
DA ER DET BARE Å LEGGE NED FESTIVAL NORGE:))
Skrevet 17.07.2011 19:21 av lars klubben-hauge

Eg kjenne at eg blir eitrane forbanna her tar me ferie for å stille på en festival (MAIJAZZ) så ska me betala skatt kor i H... e vede henne dette er rød/grønt nei då må me bare legga ner allt av festivaler for de fleste e lagtopp te frivilighet for at nogen eiges av firma så de fleste drives av foreninger og lag nei ikke rør frivilligheten me vil detta og e som ei store familie :))

Svar på kommentar

 
 
CASH IS KING.
Skrevet 17.07.2011 22:12 av Oboy

Jeg trakk meg som blodgiver og kastet organdonor kortet i søppla. Jeg fant ut hvor glad staten er glad i penger og mener at de kan ikke si at blodet mitt skal være gratis?

Svar på kommentar

 
 
FRIVILLIGE
Skrevet 17.07.2011 22:22 av Bjørg

Ja det må du helt sikkert no etter som du spurte...

Svar på kommentar

 
 
NEINEINEI...
Skrevet 17.07.2011 23:08 av Line

Dette går ikke, jeg mister munn og mæle. Uten de frivillige overlever ikke festivalene. Man kan ikke måle en billett til festival som rene penger. Man jobber uansett mesteparten av tiden, så pengene billetten er verd får man ikke utnyttet til det fulle uansett. Et regnestykke som ikke burde trenges å løses.

Svar på kommentar

 
 
BARE RETT OG RIMELIG...
Skrevet 18.07.2011 09:43 av Tor

Hvis du avtaler å jobbe to dager på hotell mot at du får to overnattinger gratis, ville du ikke synes det er naturlig at dette skattlegges? Hvis du har røyka så mye hasj at du tror at festivaler med AS etter seg i navnet ikke gjør dette ENE og alene for å tjene penger... Kastellet Holding A/S som driver Slottsfjellsfestivalen har siden 2004 hatt et overskudd hvert eneste år, utenom et år, på ca 500 000,- tusen. Iår bikker i millionen i OVERSKUDD! De burde ikke ha frivillige i det hele tatt! De har råd til å lønne ALLE sine frivillige, men folk ønsker noe "gratis".... Hvis alle bedrifter skulle drevet butikken på samme måte som Kastellet Holdning AS, Bylarm osv, så ville vi ikke hatt mange skattebetalere her i landet...

Svar på kommentar

 
 
FRIVILLIGE ER EN VERDI I SEG SELV - DEL 1
Skrevet 18.07.2011 10:04 av Herman Ekle Lund

Kjære Tor, jeg tar meg den frihet å svare på ditt innlegg.

Jeg jobber selv tett med flere norsk musikkfestivaler (skriver imidlertid dette svaret som privatperson), og mener å ha noe innsikt i tankegangen rundt bruk av frivillighet til arbeidsoppgaver i festivaløyemed.

Sannheten er at de fleste store festivaler, i det store og det hele, sannsynligvis kunne (hypotetisk regnestykke) spart penger på å ikke bruke frivillige, og feks hyret inn lokale idrettslag e.l. til å utføre oppgavene. (Dette er det da også ganske mange som gjør, de fleste som et supplement til frivillighet)

De aller, aller fleste i Norge ser på frivillighet som en verdi i seg selv. Mange unge mennesker har ikke råd til å kjøpe festivalpass for å se favorittartistene sine og ta del i det sosiale tilbudet en festival gir - for mange sommerens høydepunkt - og velger derfor å gi 8-25 timer i arbeid fra seg for å komme inn på festivalen likevel. De fleste får muligheten til å velge vakter slik at de kan få med seg favorittartistene sine evt får mulighet til å feste ubegrenset på campen/området.

Jeg har pratet med forholdsvis mange frivillige på festival, og det har aldri kommet opp at de mener festivalen utnytter dem på noe vis. Tilbakemeldingen fra 99% er at arbeidsmengden oppleves som passende, og (stort sett) morsom. Mange opplever også glede av å bidra til et større fellesskap. De aller fleste knytter også mange nye vennskap gjennom arbeidet.

Svar på kommentar

 
 
FRIVILLIGE ER EN VERDI I SEG SELV - DEL 2
Skrevet 18.07.2011 10:33 av Herman Ekle Lund

For noen er også frivillighet på festival/arrangement en vei inn i bransjen og jobb; enten som kompetansehevende tiltak, og/eller som nettverksbygger. Jeg startet selv "festivalkarrieren" min gjennom å jobbe utallige timer på rigg, bar, info osv. Det ga både innsikt og kontakter som har bidratt til at jeg i dag har fulltidsjobb innenfor arrangement.

Det debatteres for øvrig mye hvorvidt norske ungdommer er arbeidsskye - å jobbe på en festival (tror jeg) kan være en fin inngang til å forstå nytten av jobbing under ferier framfor to måneders avbrekk fra "nyttig" aktivitet; en erkjennelse som på sikt kan bli veldig essensiell for ungdommene som etterhvert skal ut i studieløp, med tilhørende skjør personlig økonomi.


Alt dette er det fare for at vi mister dersom festivalene avvikler frivillighet og går over til å hyre idrettslag o.l. til å utføre oppgavene. De som tidligere har søkt mot en av motivasjonene jeg nevner ovenfor, vil i framtiden da være prisgitt å være medlem at det aktuelle laget/foreningen som vinner anbudet på levering av tjenester, for å kunne ta del i den aktuelle festivalen.
Et "skrekk-scenario" i mitt hode er at noen i dette tilfellet lager næring ut av å tilby slike tjenester organisert mot festivalene. Da kan det fort hende vi snakker om utnyttelse av unge mennesker: stramme arbeidstider og mindre goder. I forhold til det siste tenker jeg særlig på det sosiale utbyttet mange får. Som en av mange "guns for hire" tror jeg det er fare for at fellesskapsfølelsen mange opplever vil føles langt "kjøligere" eller evt forsvinne helt.

Svar på kommentar

 
 
FRIVILLIGE ER EN VERDI I SEG SELV - DEL 3
Skrevet 18.07.2011 10:34 av Herman Ekle Lund

Det åpner også for at mange som ikke er musikkinteresserte vil ta disse jobbene for å skaffe til veie salt i suppa. Den store musikkentusiasmen til alle de hundre-/tusenvis av frivillige på festivalene tror jeg er noe av det som gjør festivalene til så gode totalopplevelser som de ofte er: du kan ta og føle på entuasiasmen og den kollektive musikkgleden - forventningene til enkeltkonserter - treffer vi han/henne etter konserten - drømmen om å en gang få en like kul Fender som gitaristen i band x.

Alt dette mener jeg er gode argumenter for at frivillighet har en egenverdi som jeg mener vi bør vokte oss vel for å erstatte med profesjonelt innhyret hjelp.

Skattlegging av frivillighet vil få alvorlige innhugg i pluss-sida til regnskapet hos de ulike festivalene, og trolig framprovosere overgang til å betale folk for å jobbe.

Håper dette ga deg noen nye perspektiver på saken du kommenterte. Selv håper jeg Skatteetaten tar til vettet og holder fingrene langt unna selve hjertet i alle norske festivaler.

(Skal man leke kirurg og gjøre et inngrep for å sikre økt inntjening, er det vel bedre å starte operasjonen med å øke skatt på aksjeutbytte til samme nivå som ordinær lønnsinntekt)

Når det gjelder det siste: jeg synes det er bare supert dersom eierne i Kastellet Holding A/S endelig får anledning til å ta utbytte (vet ikke om de har gjort det før) etter alle de årene man har svettet blod og tårer og ikke tjent ei krone på foretaket - særlig de aksjonærene som ikke mottar ordinær lønn fra festivalen. Return on investment, kalles det i businessverdenen, stort sett ganske akseptert, og ikke et tilfelle som fremprovoserer at folk reagerer med avsky og krever at de skal skattlegges med nye utgifter for å hindre payback... Hadde det vært tilfelle, så ville vi hvert fall slitt med å kreve inn næringsskatt i lengden. Da ville jo ingen (i hvert fall ikke blant de ikke-ekstremselvdestruktive av oss) giddet å starte bedrifter.

mvh
Herman e Lund

Svar på kommentar

 
 
SVAR TIL HERMAN E. LUND
Skrevet 18.07.2011 11:00 av Tor

Nå skal man passe seg godt når man skiller snørr og barter. Verdien i "dugnadsånden" eller det du kaller frivillighet er vanskelig å på noen måte tallfeste. Hvorvidt dette egentlig er "dugnadsånd" for folk, eller om det er en måte å spare penger på får heller være en annen debatt. Imidlertid så er skattereglene slik jeg har forstått det at grensen for fritak går ved 4000,- for frivillige organisasjoner. Dette er en grense jeg synes støtter godt opp om det du omtaler som frivillighet. Det er mange festivaler som er organisert på denne måten.

Imidlertid så synes jeg ikke noe om at selskaper som Kastellet Holdning AS går med en halv mill i overskudd på noe som fremstilles som frivillig. Disse bedriftene driver butikk, og det er da naturlig at de ønsker å tjene penger. MEN, ikke på skatteunndragelse. Denne type festivaler er en komersiell tjeneste, og da må de ha samme regler som annen type butikk. De ansatte på Sats ville neppe få skattefritak for gratis månedskort hvis de arbeider noen timer for kortet. Hadde Kastellet Holdning AS vært organisert som en frivillig organiasjon, så hadde de ikke hatt mulighet til å ta ut utbytte, og ville da også fått skattefritaket. Det at folk lar seg utnytte får heller være en annen sak.

De frivillige er med på å produsere verdier for et aksjeselskap, på samme måte som dama i kassa på rimi gjør det. Man forventer at Rimi betaler arbeidsgiveravgift, men ikke at Frelsesarmeen gjør det... Skiller man mellom butikk og "non-profit" blir kanskje saken lettere.

Det å argumentere med at frivillig arbeid kan være en vei inn i en karriere innenfor festival-liv blir bare alt for søkt. Det offentlige kan ikke sørge for rekruttering til en bransje som tjener penger, og ikke trenger flere folk ved å gi skattefritak.

Svar på kommentar

 
 
TIL TOR
Skrevet 18.07.2011 11:28 av Eilert Ottem

La meg først påpeke at jeg er total avholdsmann, slik at det demagogiske grepet med å avfeie meningsmotstand med "du har røyka hasj (underforstått: du er ikke meningsberettiget)" vil ikke kunne brukes her.

Nuvel, hotelleksemplet ditt er ufullstendig, siden du ikke gjør det klart om det arbeides gratis eller ikke. MEGET vesentlig hvis du har tenkt å bruke det som en parallel til frivillige på festival.

Dernest må jeg få lov å si at du fremstår som svært bastant når du sier at en festivalarrangør lager et AS for ENE og ALENE gjøre dette for å tjene penger. Ja, jo, men er dette snakk om personlig vinning eller bare et forsøk på å gi festivalen best mulig ryggdekning, både hva angår inntjening og ryddighet overfor skatteetaten og andre instanser? Jeg vet ikke sikkert, derfor skal jeg avstå fra å utbasunere at de er drevet av ren idealisme.

Det jeg derimot VET er at de jeg kjenner som er profesjonelt tilknyttet festivaler, og som betaler skatt for lønna de får, hadde kunnet heve MYE høyere lønn hvis de hadde vært ansatt i det private næringsliv. At de likevel jobber så vanvittig mye, riktignok for ei anstendig månedslønn (men elendig timelønn!) VET jeg skyldes at de får så mye igjen på det menneskelige området, i form av vennskap, samhold og andre gode ikke-kvantifiserbare forhold at de opplever denne som viktigere enn lønna. Det samme gjelder de frivillige, hovedgreia er ikke festivalpasset, hovedgreia er å VÆRE MED PÅ NOE - SAMMEN MED ANDRE! Hvis slikt skal skattelegges får vi et iskaldt samfunn, Tor.

Forresten, jeg syns det er beklagelig at folk skjuler seg i anonymitet når de beskylder andre for moralske skavanker manglende lovlydighet. Tor?

Svar på kommentar

 
 
SVAR TIL TOR OG EILERT
Skrevet 18.07.2011 11:57 av Herman Ekle Lund

Starter med å doble Eilerts oppfordring: Gi deg til kjenne med fullt navn!

Du har helt rett ang frivillige organisasjoner. Det er da også grunnen til at en del festivaler velger å organisere seg som stiftelser/idealistiske AS/AS med idealistisk formålsparagraf. (Resultatet er imidlertid i noen tilfeller at man gir seg selv så høy lønn som mulig, innenfor hva som er forsvarlig)

Prinsipielt er det vanskelig å være uenig med deg, men frivillighet på festival er noe såpass unikt at jeg mener det bør gjøres unntak, uavhengig av hvordan man vil organisere virksomheten. Man står i fare for å miste noe vesentlig, og tildels unikt. De britiske Hove-eierne skjønte jo bla ikke hvorfor Hove skulle ha frivillige.

Når det gjelder det siste så er det mulig at skattefritak ikke bør være første måte for å rekruttere flere folk til bransjen, men på generelt plan er jeg så uenig med deg som det går an å bli. Norsk musikkbransje skriker etter kompetanseløft og flere folk i arbeid. Alt for mange foretak hviler på skuldrene til svært få, som ender opp med magesår og/eller kreativ tørke. Det er også langt på vei årsaken til de ulike "bølgene" det ofte snakkes om - muligheten for kontinuitet er liten når framtiden til foretak er så sterkt knyttet til enkeltpersoners fysiske og mentale helse.

Så jo, det offentlige vil ha stor egeninteresse av å rekruttere flere folk til bransjen. Det vil med stor sikkerhet føre til at de offentlige tilskuddene blir forvaltet bedre enn de gjør i dag, og at bransjen får muligheten til å fremme verdier og utvikling staten ønsker - dersom det er et mål.

Syns du burde prøve å jobbe som frivillig på en av festivalene som er igjen i sommer og kjenne litt på følelsen - hvis du ikke allerede har gjort det.

Svar på kommentar

 
 
FESTIVALER ER EN TING.
Skrevet 18.07.2011 12:41 av Tor Ottesen

Hva med alle de frivillige som jobber i en lokalradio? Hva nå med begrepet "Frivillig"? Potetopptaking via frivillig hjelp? Potet-norge!
Dette forslaget er dødfødt,spør du meg!

Svar på kommentar

 
 
SKATTLEGGING AV OPPLÆRING?
Skrevet 18.07.2011 14:11 av Eivind Brydøy

For det første må jeg si meg stort sett enig med Herman og Eilert i kommentarene over.

Mange av elevene jeg har hatt i undervisning på høyskole nivå har vært frivillige på festivaler, og de er stort sett samstemt i at arbeidet har hatt en rimelig grad av opplæringseffekt og vært nyttig. Riktignok ser vi at musikkbransjen i seg selv går ned i antall arbeidstakere på innspillings siden nå, men det samme er ikke gjeldende for live-siden.

Det å arbeide frivillig på festival kan gi ungdom innsikt i å produsere et event uansett hva slags arrangement det er. Dette er nyttig for senere bruk. Slik opplæring bør ikke være skattepliktig.

Nå er det naturlig at skattevesenet arbeider med å få inn skatt av enkelte naturalytelser. Men denne gang mener jeg de har gått langt over streken. Uansett bør Finansdepartementet inn og endre FSFIN § 5-15-9 til å gjelde inngang på det arrangementet frivillige arbeider på og dermed også maten de spiser.

Dersom dette skjer med en enkel setning kan Skatteetaten ta for seg naturalytelser i arbeidslivet i større grad og slippe å tenke på frivillige i tillegg. De kan foreksempel ta for seg billettkontrollører på kino. For om de ser mer enn 10-12 filmer i året er vel det skattepliktig også og må dermed oppgies. Det blir litt av det samme som det her bortsett fra at de faktisk får lønn og dermed kan skattlegges.

Politikere har uttalt at de er bekymret for Frivilligheten i Norge framover. Da er det ikke rett politikk å skaffe seg inntekter via beskatning fra frivillig arbeid.

Svar på kommentar

 
 
DET ER FEIL
Skrevet 18.07.2011 16:12 av Remi Horgar

Det er feil at frivillige på festival må betale skatt for festivalbånd og mat, og festivalarrangører må ikke betale arbeidsgiveravgift, sier Arbeiderpartiet. Hør Kulturnytt på NRK P2 klokka 16:50.

Svar på kommentar

 
 
TREKKE SEG SOM BLODGIVER?
Skrevet 18.07.2011 17:16 av Lars Jakob

Å straffe blodbanken og folk som trenger friske organer fordi man er uenig i skattereglene blir like idiotisk som det du selv kritiserer, bare på en helt annen måte.

Skal Natteravnene slutte å patruljere om natta om de er uenige i at UP håndhever fartsgrenser?

Svar på kommentar

 
 
HVA FÅR EN BLODGIVER ?
Skrevet 19.07.2011 12:12 av Rolf Knudsen

De som deltar som frivllige på de større arrangementene får en del goder, som de ellers måtte betalt for.

Tilgang til konserter i fritimene, gjerne en del mat, fri teltplass eller annet. For andre koster dette en del penger, som er underlagt skatteplikt. Det at noen har frikort, betyr ikke at inntekten er skattefri, det er bare under ett minimumsbeløp.

Jeg vet lite om de enkelte arrangementene, men Hove er ren butikk, uten snitt av kultur. At den selger kultur, på lik linje med IDOL (alle er vel enige om at det er forretning uten kulturtilsnitt) er fortalt mange ganger. Det er en profesjonell "eier" som driver med dette rundt hele Europa.

Det er egne satser som oppdateres hvert år for diett, fri kost, fri overnatting osv når det er gitt som erstatning for lønn. En lokal konsert hadde strenge regler for sine frivillige. De forsto systemet. De frivillige kunne komme en halv time før sin vakt, og være en halv time etter sin vakt på området uten å betale. Mat fikk de kjøpt til "ansatte pris" som var oppslått. De fikk ingen penger eller godtgjørelse utover en T-skjorte som måtte brukes under vakten og være vasket mellom hver vakt.

Når en mottar lønn/godtgjørelse er det IKKE frivillig. Frivillig er når du gjør det gratis.

Ville en få "frivillige" hvis de ikke fikk godtgjørelse?

Svar på kommentar

 
 
FRIVILLIGHET SKAL VÆRE ULØNNET
Skrevet 19.07.2011 12:24 av Rolf Knudsen

Det er tydelig at frivillighet er ukjent her til lands. Man får ikke lønn eller andre godtgjørelser for frivillighet, og da blir det helelr ikke skatt.

Hva som ytes og verdien er forskjellig på de forskjellige arrangementene, men alt utover fri inn og utgang for sin egen vakt, og evt. ansattepris på mat, er godtgjørelse med pengeverdi som er skattepliktig.

Hvis man virkelig er frivillig, så betaler man for seg. Se Kristne foreninger, MA, idrettslag osv. Det er en hel skog av organisasjoner som faktisk er frivillige og ubetalte.

Jeg går helt frivillig på jobb, hver dag. Kan det da være skattefritt ???

Svar på kommentar

Siste fra forsiden





Hva skjer i dag:



Siste om bransjen

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten