Gutvik ukentlig på Blå

Det er sommer, det er sol (?!), det er stille i Oslo, og hvis man ikke planlegger å fotfølge alle de norske jazzfestivalene land og strand rundt denne sommeren, er man pent nødt å vente til august før det skjer noe særlig på jazzfronten i Oslo igjen. Dette har plaget Ketil Gutvik i alle år, og nå finner han seg ikke i det lenger. I morgen starter hans egen sommerkonsertserie på Blå, som ganske enkelt heter GUTVIK UKENTLIG.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Ketil Gutvik (stor)

Ved hjelp av sine musikervenner og kolleger skal Ketil Gutvik hver tirsdag i juli og august presentere jazz av det mer improviserte slaget i Lillebar på jazzklubben Blå. Konsertene starter kl. 19 hver tirsdag og programmet lover blant annet Paal Nilssen-Love, Håkon Kornstad, Paolo Vinaccia, Ingebrigt Håker Flaten, Eivind Opsvik, saksofonisten Klaus Holm, og selvsagt Ketil Gutvik.

I morgen tirsdag 22. juli kl. 1900 er det fire av Norges fremste improvisasjonsmusikere som skal i ilden i Lillebar på Blå: Øyvind Brække, trombone, Ingar Zach, perkusjon, EIvind Opsvik, bass og herr Gutvik selv på gitar.

Øyvind Brække er blant de fremste trombonistene innen jazz og improvisert musikk. Hans høyst personlige, presise og på samme tid frie og løse spillestil er kjent gjennom The Source, som han har spilt med siden tidlig på nittitallet. Brække har også markert seg som komponist og arrangør.

Ingar Zach er stadig i aksjon både her hjemme og ute på europeiske improscener. Hans duosamarbeid friimprovisasjonens stilskaper og gitarist Derek Bailey er blitt lagt merke til, og Zach er med i et stort antall andre konstellasjoner og prosjekter. Han driver også plateselskapet Sofa.

Bassisten Eivind Opsvik flyttet til New York i 1998. Der har han etablert seg solid i et undergrunnsmiljø av musikere som spiller mer eksperimentell jazz enn det man ofte forbinder med New York-miljøet. I 2002 ga han ut platen Overseas på labelen Fresh Sound med et knippe av disse musikerne. Samtidig har Opsvik holdt god kontakt med sine tidligere medspillere i gamlelandet.
Her hjemme er han kanskje mest kjent som bassfjell i gruppen The Quintet sammen med blant andre Calle Neumann, Ketil Gutvik og Paal Nilssen-Love.

Gitaristen Ketil Gutvik spilte standardlåter og gamle Nat Cole hits rundt i hovedstaden på starten av nittitallet. Først da han startet Presence sammen med Vidar Johansen i 1995, begynte hans friere side å ulme. I grupper som plusthree, Presence og The Quintet eller Gutvik/Vinaccia/Wallumrød/Kornstad har Ketil siden romstert med sin unike og merkelige frigitar.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om jazz

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten