Amdahl, Magne

Magne Amdahl (06.09.1942) er komponist, kapellmester og pianist. Han var i perioden 1950-62 elev av Babben Lavik Johnsen ved Oslo Klaverskole, og av Ivar Johnsen i 1963-67. I 1968 fortsatte han sine studier ved Conservatoire Royale i Brüssel med Prof. J. Solheid og Vladimir Ashkenazy. Han har studert komposisjon med Conrad Baden, direksjon med Herbert Bergene og Alf Sjøen, og trombone med Hroar Aasgård.

Amdahl har virket som pianist i Oslo Filharmonien i fem år og som repetitør i Den Norske Opera. Han har en lang karriære som musiker, repetitør, kapellmester og komponist ved samtlige teatre i Oslo. 1970-2000 var han kapellmester, repetitør og musikkonsulent ved Oslo Nye Teater.

Magne Amdahl har mottatt priser i en rekke komposisjonskonkurranser: I 1970 vant han Prix Jeunesse Internationale, München, for musikk til en kortfim. I 1994 vant han en nordisk pris for underholdningsverk for orkester. Fra NOPA har han mottatt prisen ”Årets verk” to ganger,i 1974 for beste kammermusikkverk, og i 1994 for beste orkesterverk.

Magne Amdahl er medlem av og har hatt en rekke tillitsverv av både NOPA og Norsk Komponistforening.


MIC 2003
-
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no