Bluesprisen 2003 til Hungry John

"Eg griner!" sa en tydelig rørt John Magnar Bernes, alias Hungry John, da han mottok Bluesprisen 2003. Overrekkelsen fant sted da Notodden Blues Festival ble offisielt åpnet torsdag kveld. I begrunnelsen for tildelingen sa festivalleder Jostein Forsberg bl.a.: - Dette er en av de mest fortjente bluesprisvinnere, som mange sikkert mener skjer på overtid. Prisvinneren er virkelig en norsk bluespioner, og har holdt det gående i årevis.

Hungry John mottar bluesprisen 2003 (Foto: bluesfest.no)

Juryens begrunnelse for prisen var denne:

"Notodden Blues Festivals Bluespris pålydende kr. 20.000 og en statuett går i år til en av Norges aller fremste bluespionerer. Sjelden har Bluesprisen vært mer fortjent, og mange vil nok si at tildelingen skjer på overtid. Årets vinner har som få andre viet hele livet sitt til bluesmusikken, og reist Norge rundt en million ganger til glede for et trofast publikum.

Mer enn mange av sine norske musikervenneer har prisvinneren også turnert utenfor Norges grenser. Prisvinneren er også den eneste norske bluesmusikeren som har hatt en "hit" på legendariske Raiuo Luxembourg.

Årets Bluesprisvinner har bak seg en lang rekke kritikerroste plater, fikk sitt artistnavn som sultende gatemusiker i London, startet Bergen Bluesband i 1975, og leder i dag The Blue Shadows.

Notodden Blues Festivals Bluespris 2003 går til John Magnar Bernes - Hungry John!"

En svært glad prisvinner takket for utmerkelsen, og fikk etter hvert summet seg til å gi denne uttalelsen til lokalavisen Telen:

- Jeg hadde vel tenkt og håpet at det før eller siden skulle bli min tur, og at jeg kanskje skulle fortjene det etter så mange år på veien. Det er utrolig sterkt å få denne prisen, og den henger høyt blant norske bluesmusikere. Dette er en stor inspirasjon for meg som jeg vil leve lenge på. Den skal få æresplassen på peishylla mi.

Du kan bli bedre kjent med årets bluesprisvinner på www.hungryjohn.com, og kan ellers lese mer om Notodden Bluesfestival på deres hjemmesider. Festivalen arrangeres i år for 16. gang, og varer frem til og med søndag 3. august. Festivalen regner i følge NRK.no med over 40 000 tilreisende til bluesbyen denne helgen, og har i den anledning satt inn førti busser i nærmest kontinuerlig drift. I fjor solgte man rundt 23 000 billetter - en rekord man håper å overgå i år. Festivalen er dessuten gjenstand for betydelig internasjonal interesse - blant i form av besøk av amerikanske og canadiske TV-team.

- Hemmeligheten er å være grei og være på publikums side. Og det føler jeg at Notodden har vært hele tiden ved å gi publikum som kommer hit en unik opplevelse. Det er det vi legger mest vekt på, uttalte festivalleder Jostein Forsberg nylig til NRK.no.

I fjor solgte Notodden Blues Festival 23 000 billetter.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no