Møte mellom norsk og tysk musikkliv

Under årets Jazzfest Berlin i november arrangerer den Norske ambassaden et stormøte mellom norske og tyske musikkorganisasjoner. Målet er å fremme samarbeid og styrke norsk musikks posisjon i Tyskland. Hovedfokus vil bli på norsk jazz.

Arild Andersen i relieff

Etter initiativ fra den Norske Ambassade i Berlin, vil det arrangeres et møte mellom norske og tyske musikkorganisasjoner. Formålet er et ønske om å få til et tettere samarbeid mellom tyske og norske musikkorganisasjoner, samt øke det offentlige Norges kontakt med de samme. Nettverksbygging og trigging av kontakter mellom landenes musikkorganisasjoner og institusjoner er nyttig for å styrke det bilaterale samarbeidet mellom Norge og Tyskland.

I 2008 møtte 13 danske musikkorganisasjoner representanter fra Utenriks- departementets avdeling for kultur, Norgesfremme og protokoll (KNOP), Norsk jazzforum, Norsk Folkemusikk- og Danselag og MIC Norsk musikkinformasjon i København. I år ønsker altså den Norske Ambassade i Berlin et tilsvarende prosjekt, lagt til Jazzfest Berlin som arrangeres 4-8 november. Med fra Norge til å møte tysk musikkbransje vil være de samme som i Danmark i 2008, i tillegg er også Music Export Norway invitert.

Igjen står bilateralt samarbeid på dagsorden i et dialogmøte mellom norske om tyske musikkorganisasjoner. Temaer for møtet vil spenne fra kulturpolitikk, støtteordninger og fremme av norsk musikk, men med hovedfokus på norsk jazz. Det er invitert ca. 20 tyske musikkorganisasjoner og enkeltpersoner til møtet som vil finne sted i ambassadørens residens med ambassadør Svedman som vert. Det vil også bli arrangert et oppfølgingsmøte i den felles Nordiske Ambassaden i etterkant. Tysk musikkbransje inviteres sammen med norske komponister og utøvere innen alle sjangre som er bosatt i Berlin til en egen mottagelse i Jazzinstitut Berlin/Universität der Künste fredag 6. november. Her spiller også Ensemble Denada senere samme kveld.

Øvige norske artister på Jazzfest Berlin 2009 er Susanna and the Magical Orchestra, Mathias Eick Quartet og Arild Andersen Trio.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no