Legg ned, tenk nytt

KOMMENTAR: Lydverket er en god illustrasjon på forvirringen som alltid har preget NRKs poprock-dekning. Legg ned og tenk nytt, oppfordrer Tellef Øgrim.

Det er mye pop og rock på NRK. For mye, mener noen, og godter seg sikkert over ryktet om at Lydverket legges ned neste år.

Det finnes en annen god grunn til å glede seg over ryktene om nedlegging, men da handler det ikke om et ønske om å få mindre popjournalistikk, tvert imot.

Lydverket er et håpløst forsøk på å lage samme program for 19-åringer og 40-åringer.

NRK burde ta inn over seg at det er veldig lenge siden pop og rock sluttet å være bare et ungdomsfenomen.

Det ligger en stor forsømmelse i den mangelen på voksen musikk- og kulturjornalistisk dekning av pop og rock som NRK alltid har vært preget av.

Dette handler ikke om at Lydverket er dårlig. Det handler om at programmet ikke har greid å bestemme seg for hvor det skal sette ned foten.

Når dagens Lydverket i små blaff nærmer seg noe som minner om dybde er det som om angsten for seerflukt tar over sendinga. Da gjelder det å få det lett beduggede publikummet til å hoie og klappe i løpet av maksimalt de neste 20 sekundene.

Dersom den varslede omleggingen innebærer nytenkning som slipper til perspektiver på pop og rock utover den nevnte hoingen, så er det all grunn til å applaudere.

Innspill til debatt:

- Start med å følge opp tråden fra den utmerkede oppsummeringen av 2009 i Lydverket fra 16. desember med Knut Schreiner og Kristin Wincents.

- Se mer på SVTs kulturprogram Kobra.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
LYDVERKET ER GÅTT UT PÅ DATO
Skrevet 11.03.2010 11:00 av Tore Stemland

NRK har "alltid" hatt en forkjærlighet for å sende ut kombiprogrammer som er hummer og kanari og engentlig ikke treffer skikkelig på noe vis.

Lydverket er trygt plassert i den tradisjonen. Øgrim har helt rett i at Lydverket må legges ned, til fordel for en mye bedre dekkning av pop og rock. Det klarer de tildels på radio, så hvorfor ikke på TV?

Så hva trengs? Først og fremst trenger man en grundig og undersøkende kulturjournalistikk og ikke en oppramsing av NTB meldinger og 2 minutters "intervjuer" med en låt live sånn helt på slutten. Vi trenger lengre og flere programmer som ser nærmere på artister og bransje, som leverer såvell ferskvare som portrettprogrammer.

Så kan man heller ha mer nyhetspregete programmer i tillegg som tar for seg hva som skjer på "ferskvaredisken". Uansett så trenger vi mer pop og rock på TV fra NRK.

Svar på kommentar


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no