Myhre, Lars Martin

Vokalist, gitarist, komponist og produsent, f. 10.08.1956 i Tønsberg. Myhre er mest kjent for sitt samarbeid med Odd Børretzen, som bl.a. har avstedkommet kjempesuksessen Noen ganger er det all right. I tillegg er Myhre en allsidig komponist som har jobbet innenfor de fleste musikkstiler, fra viser og teatermusikk til film og klassisk. Han omtales ofte som en komponist med personlig signatur, og er også en etterspurt produsent for andre artister. Myhre har mottatt to Spellemannpriser sammen med Børretzen.

Myhre ble landskjent gjennom sitt samarbeid med dikteren Arild Nyquist i dennes gruppe Trio Tre. Etter flere innspillinger med Nyquist innledet Myhre er samarbeid med Børretzen, samtidig som han begynte å planlegge plater på egen hånd. Verket hysj ble laget som et bestillingsverk til Vestfoldfestspillene i 1997, og innspilt sammen med Palle Mikkelborg. Albumet ble nominert til Spellemannprisen året etter. Den engelskspråklige versjonen av albumet fikk tittelen hush. I tillegg til Mikkelborg deltok anerkjente jazzmusikere som Joanna Foster, Jonathan Guy Lewis og Kvitretten.

Etter flere år med Nyquist og Børretzen, meldte behovet seg for å lage en hel plate med enkeltstående viser. Den opprinnelige planen var å invitere en rekke vokalister til å delta på albumet 10 sanger, men Myhre endte opp med å synge alle sangene selv. Syv av de ti tekstene til platen var skrevet av forfatteren Ingvar Hovland. Alle sangene hadde kjærlighet som fellesnevner. Platen ble veldig godt mottatt, og flere av sangene ble radiofavoritter.

hysj (Via Music, 1997)
hush (Via Music, 1998)
10 sanger (Tylden & Co., 2001)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                    |     Mer

Legg til ny kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Nyheter fra NBs notearkiv


For å bevare historiske data er MIC-sidene er inntil videre administrert av Aslak Oppebøen
aslak@musicnorway.no